Tutireceptek.hu fejléc

Datolyagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tcs. kimagozott datolya apróra vágva,
3 ek. pirított mandula apróra vágva,
ízlés szerint egy kis forró víz vagy rum.

Elkészítés:
Erős villával törjük össze teljesen, és keverjük simára a datolyát. Adjunk hozzá 1 ek. forró vizet vagy rumot. Keverjük össze, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 óráig. Ezután rakjunk hozzá annyi pirított mandulát, hogy egy kissé keményebb masszát kapjunk. Készítsünk belőle gyűszű nagyságú gombócokat, és forgassuk meg a mandulában. Hagyjuk 1 óráig állni.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi barackos lepény » Túrótorta Edicske módra » Bohémlet » Túrós rakott alma
» Egyszerű hamis krémes » Kavart túrópiskóta » Katóka » Madeleine
» Hókifli 2 » Laci kedvence » Citrompuding » Vaníliás fagyi szelet
» Mónika szelet » Tejfölös lepény » Bögre süti! » Narancsos túróhab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.