| Krémtúrós-barackos pite citrommázzal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (nálam 1/3 fehér tönkölyliszt, 1/3 rétesliszt, 1/3 simaliszt volt) 25 dkg vaj 1 csomag sütőpor 2 tojás sárgája 2 dl tejföl 6 dkg porcukor csipet só A töltelékhez: 50 dkg krémtúró 2 tojás sárgája mazsola - ízlés szerint 30 dkg őszibarack 1/2 csomag vaníliás pudingpor 2+2 db babapiskóta 1 citrom reszelt héja 10 dkg cukor - ízlés szerint (lehet xilit és nádcukor is) A citrommázhoz: 1/2 citrom leve 2-3 dkg vaj 18 dkg porcukor (átszitálva) Elkészítés: A tésztához a sütőporral elkevert lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük. A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával. A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot. A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen előre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük. A tésztát hűtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük (sűrű tejföl állagúnak kell lennie), és még a langyos sütemény tetejére kenjük. Mire a tészta teljesen kihűl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk. A tésztába és a töltelékbe szándékosan kevesebb cukrot használtam, mint a sima túrós piténél a máz miatt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |