| Fagyitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 12 tojásfehérje 400 g cukor 1 evőkanál ecet 5 dkg mazsola A krémhez: 12 tojássárgája 12 kanál cukor 3-4 kanál liszt 1/2 liter tej 200 g margarin 100 g porcukor tejszínhab Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a végén hozzáadjuk az ecetet és ízlés szerint a mazsolát. Alufóliával bélelt tepsiben sütjük, 150 fokon 1 órán át. Krém: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, belefőzzük a forró tejbe, majd kihűtjük. Külön kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a hideg krémhez adjuk. Ezt a krémet rákenjük a habtésztára, majd az egész tetejére keményre vert tejszínhabot teszünk. Hűtve tálaljuk. Tanácsok: A habtésztát magas falú formában, edényben süssük, mert sütés közben magasra nől. Ha nagyon vastag lesz, vágjuk félbe, a krém felét kenjük az alsó lapra, majd rátesszük a második lapot, ezt is megkenjük krémmel, és ennek a tetejére kerül a tejszínhab. A receptet beküldte: gazsika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |