| Ananász vanília-kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 5 evőkanál pikáns lekvár, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 1 kisebb ananászkonzerv, 1 evőkanál cukor, 10 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál kakaó, 1 dl feketekávé, fél csomag mazsola. Elkészítés: A babapiskótákat félbe törjük, és egyet-egyet lekvárral összeragasztunk. Kelyhekbe lerakjuk őket egymás mellé. A vaníliapudingot elkészítjük, a tasakon található leírás szerint, 8 dl tejjel és még egy kanál cukorral. Meglocsoljuk vele a piskótát és megvárjuk míg beissza a krémet. A csokoládét egy lábosba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a cukrot és a feketekávét, majd gyenge lángon felolvasztjuk. Eközben az ananászkarikákat kockákra vágjuk, a pudingra rendezzük és megszórjuk mazsolával. Erre öntjük a csokikrémet. Kihűlt állapotban tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |