| Krémsajttal töltött limoncellos muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kevert tésztához 2 db tojás 200 ml joghurt (3,5%) 6 ek növényi olaj 150 g kristálycukor 1 ek vanília kivonat 180 g búzaliszt (BL 55%) 1,5 tk sütőpor 0,5 tk szódabikarbóna A töltelékhez 100 g krémsajt (Philadelphia 12%) 2 ek kristálycukor 3 ek Limoncello A cukormázhoz 100 g porcukor 3 ek Limoncello 1 db citrom reszelt héja Elkészítés: A muffinformát kivajazom és beteszem a fagyasztóba. (Ezáltal nem olvad le a vaj azonnal az oldaláról.) A sütőt 170 °C fokra előmelegítem. A tésztához először a tojást alaposan elkeverem a joghurttal és az olajjal, majd belekeverem a többi hozzávalót. A krémhez szintén összekeverem a hozzávalókat. Mivel a limoncello jéghideg (a fagyasztóból vettem elő), ezért érdemes a szükséges mennyiséget előbb kivenni és szobahőmérsékleten tartani, úgy könnyebb lesz elkeverni a krémsajttal. A krémhez porcukor is megfelel. Most kiveszem a muffinformákat a fagyasztóból és a hagyományos forma mélyedéseibe 1 evőkanálnyi tésztát teszek, a kisebbikbe egy teáskanálnyit. Ráteszek egy kiskanállal a krémsajtból, úgy, hogy az egész mennyiség elfogyjon. Ekkor a kupacokra teszem a maradék tésztát. Nem baj, ha szétfolyik és a rétegek nem fedik egymást, a végén így lesz jó. Beteszem a sütőbe. Nálam 170 °C fokon 25 perc alatt kész volt. Kiveszem a formákat, majd 5 perc múlva, amikor kissé kihűltek, kiborítom a muffinokat egy lapra. A cukormázat összekeverem és egy ecsettel mindegyik tetejét bekenem a mázzal. (A cukormáznak az a titka, hogy sűrű, épphogy kenhető legyen - akkor jól befedi a sütemény tetejét és sűrű cseppben folyik rajta végig. Ha látom, hogy hígabb, nem fed eléggé, adok még cukrot hozzá.) 12 db muffin / 30 db minimuffin A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |