| Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg masnitészta (farfalle) 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál vaj vagy margarin 2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva 3 gerezd fokhagyma, összezúzva 1/2 kiskanál szárított, morzsolt szurokfű 1/4 kiskanál szárított, morzsolt majoránna 1 1/2 evőkanál sima liszt 2,5 dl csirke-vagy zöldségalaplé 20 dkg friss vagy mélyhűtőtt zsenge borsó 5 dkg aszalt paradicsom, vékonyra vágva 3 dkg reszelt parmezán sajt Elkészítés: 1. Egy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát a felhasználási utasítás szerint. 2. Közben egy nagyobb teflonserpenyőben, közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, a foghagymát, a szurokfűvet és a majoránnát, és pároljuk a hagymát puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá és jól keverjük el benne a lisztet, majd az alaplét is. Kevergetve sűrítsük be (2-3 perc). Adjuk hozzá a borsót és a paradicsomot. Főzzök tovább, amíg a borsó épp hogy megpuhul. Vegyük le a tűzhelyről, és keverjünk hozzá 3 evőkanál parmezánt. 3. A tésztát szűrjük le, a főzővízből tegyünk félre 1 dl-t. Ezzel és a zöldségkeverékkel jól dolgozzuk össze a tésztát, hintsük meg a maradék parmezannal és máris tálalhatjuk. Tanácsok: A borsónak köszönhetően izomépítő fehérjék, valamint B-vitaminok teszik egészségessé ezt a fogást. Kevés idő alatt finom kajcsi van, mivel Előkészítés: 10perc, Főzés: 15 perc Jó étvágyat hozzá!! Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 380 kcal Szénhidráttartalom: 60 gramm Zsírtartalom: 10 gramm A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |