| Kozák sapka 2. receptLevesek Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 tojássárgája. Krém: 2 dl tej, 3 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 rum aroma, 15 dkg margarin. Díszítés: 15 dkg darált dió. Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a táblán két részletben vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk, és sütőlemezen hamar megsütjük. A krémhez lábasba tesszük a tejet, lisztet, kakaót, cukrot, a vaníliát, és folyton keverve sűrűre főzzük. Ha kész, a tűzről levéve beleolvasztjuk a margarint, és hozzákeverjük a rum aromát. A korongokat ezzel a krémmel bőven megkenve kettesével összeragasztjuk úgy, hogy a kibuggyanó krémmel ujjunkkal az oldalukat is körbekenjük, majd darált dióban végiggurítjuk, hogy az az oldalukra tapadjon. Ha a krém kenéskor nagyon sűrűsödne, újra melegítve, esetleg pici tejjel hígíthatjuk. Pár óra állás után megpuhul, úgy az igazi. Finom dió helyett kókusszal is, vagy csokikrém helyett baracklekvárral készítve. A receptet beküldte: NatyCica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |