Tutireceptek.hu fejléc

Kozák sapka 2. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 tojássárgája. Krém: 2 dl tej, 3 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 rum aroma, 15 dkg margarin. Díszítés: 15 dkg darált dió.

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, a táblán két részletben vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk, és sütőlemezen hamar megsütjük. A krémhez lábasba tesszük a tejet, lisztet, kakaót, cukrot, a vaníliát, és folyton keverve sűrűre főzzük. Ha kész, a tűzről levéve beleolvasztjuk a margarint, és hozzákeverjük a rum aromát. A korongokat ezzel a krémmel bőven megkenve kettesével összeragasztjuk úgy, hogy a kibuggyanó krémmel ujjunkkal az oldalukat is körbekenjük, majd darált dióban végiggurítjuk, hogy az az oldalukra tapadjon. Ha a krém kenéskor nagyon sűrűsödne, újra melegítve, esetleg pici tejjel hígíthatjuk.
Pár óra állás után megpuhul, úgy az igazi. Finom dió helyett kókusszal is, vagy csokikrém helyett baracklekvárral készítve.


A receptet beküldte: NatyCica

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rusei sapkácskák » Papasapka torta » A Mikulás sapkája » Kozák sapka torta
» Kozák sapkák » Kozáksapka » Diétás kozáksapka » Kozák sapka sütés nélkül
» Rusian sapkák :) » Kozák sapka » Mikulás süti epersapkával » Hólabda / kozáksapka
» Rusei sapkák » Vargányás hagymakrémleves » Gyors fokhagymakrémleves » Spárga leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.