| Rusei sapkácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 db tojás 30 dkg cukor 20 dkg liszt 3 dkg kakaó 1/2 csomag sütőpor 1/2 dl víz A krémhez: 30 dkg margarin 20 dkg rétesliszt 2 csomag vaníliás cukor 8 dl tej 25 dkg porcukor A mázhoz: 10 dkg margarin 1 tábla csokoládé kókuszreszelék Elkészítés: A piskótához habosra keverjük a tojássárgájával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és a sütőport, utoljára hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészült masszát beleöntjük egy sütöpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 195 foknál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, és kör alakú kiszúróval illetve pohár szájával 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet, és a a vaníliás cukort. A magarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez. Ezután jól elkeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A piskótakorongokat félbe vágjuk az alsó felüket megkenjük a krémmel és ráborítjuk a felső felüket. Utána krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük kókuszreszelékben. A sapkákat tálcára rakjuk. A csokimázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, átkeverjük, hogy egységes mázat kapjunk. A masszával elkenjük a sapkák tetejét, de vigyázzunk, hogy a csokolédámáz a szélein ne csurogjon túl. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára. Tanácsok: - a piskótához egy csipet sót is tegyünk, így ízletesebb lesz - gőz felett úgy olvasztjuk a csokit, hogy egy kisebb és egy nagyobb lábost egymásba teszünk és az alsóba vizet melegítünk, vigyázzunk, hogy ne forrjon - nem fontos kör alakúra kiszúrni a piskótát, fel is kockázhatjuk az egészet - a krém előtt nagyon vékonyan meg lehet kenni a tésztát savanykás lekvárral Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: csanda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |