| Mikulás süti epersapkával receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kakaós piskótához: 30 dkg liszt 30 dkg porcukor 8 dkg kakaó 6 tojás A krémhez: 5 dl cukrászhab 50 dkg eper csokoládészirup kókuszreszelék mandula (nem kötelező) Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval keverjük habosra. Folyamatos keverés közben szitáljuk bele a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a fehérjéhez tegyünk egy csipetnyi sót, így még keményebb lesz a hab, és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Öntsük sütőpapírral kibélelt formába (tepsibe) a masszát, és süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Mikor elkészült, még forrón vegyük le róla a sütőpapírt, így szépen lejön. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és helyezzük kókuszreszelékkel megszórt süteményes tálra, így nem fog odaragadni. Ha szeretnénk, nyomjunk a közepébe 1-1 mandulaszeletet, és kenjük meg a tetejét csokoládésziruppal (házilag is elkészíthetjük). Ezután az alaposan megmosott és eprek egyik végét vágjuk le egyenesre, és helyezzük a csokiszirupra. A cukrászhabot robotgéppel verjük kemény habbá, és krémzsákkal díszítsük mikulásunkat. A sapka tetejére egy szem csokireszeléket tettem. A végén szórjuk meg a mikulásokat kókuszreszelékkel, mintha hóesés lenne. Nagyon finom! És egyszerű az elkészítése! Jó étvágyat kívánok! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |