| Kovászos uborka - egyszerűen receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6-8 cm-es uborka (tetszés szerint) l cs kapor szőlőlevél 4-5 gerezd fokhagyma ízlés szerint só (2-3 evőkanálnyi 3 l-es üveghez) 1 db közepes méretű krumpli Elkészítés: Az uborkákat nagyon alaposan megmossuk, majd a végeit levágva ellentétesen mindkét oldalán behasítjuk. A tisztára mosott üveg aljára teszünk egy kis szőlőlevelet és kaprot, majd körkörösen lerakjuk az uborkákat. A végén az uborkák közé és a tetejükre is teszünk kaprot, szőlőlevelet, és a fokhagymákat. A meghámozott krumplit 4 felé vágjuk és szintén az uborkák közé tesszük. A vízben feloldjuk a sót, majd felforraljuk és az egészet ráöntjük az uborkákra. 3 nap alatt beérik és a kellő mennyiségű só nem engedi elpuhulni! Tanácsok: Így bármeddig tudunk kovászos uborkát készíteni, nem kell a nyárhoz kötni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |