Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos uborka - egyszerűen recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6-8 cm-es uborka (tetszés szerint)
l cs kapor
szőlőlevél
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só (2-3 evőkanálnyi 3 l-es üveghez)
1 db közepes méretű krumpli

Elkészítés:
Az uborkákat nagyon alaposan megmossuk, majd a végeit levágva ellentétesen mindkét oldalán behasítjuk.
A tisztára mosott üveg aljára teszünk egy kis szőlőlevelet és kaprot, majd körkörösen lerakjuk az uborkákat. A végén az uborkák közé és a tetejükre is teszünk kaprot, szőlőlevelet, és a fokhagymákat. A meghámozott krumplit 4 felé vágjuk és szintén az uborkák közé tesszük.
A vízben feloldjuk a sót, majd felforraljuk és az egészet ráöntjük az uborkákra. 3 nap alatt beérik és a kellő mennyiségű só nem engedi elpuhulni!

Tanácsok:
Így bármeddig tudunk kovászos uborkát készíteni, nem kell a nyárhoz kötni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Marcsietta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta egyszerűen » Uborkás vitaminbomba » Uborka saláta Görög módra » Sajtgolyó egyszerűen
» Pizzás muffin egyszerűen » Sváb kovászos uborka. » Muffin gyorsan egyszerűen » Gyümölcstorta egyszerüen
» Uborkás marhahús tásztával » Uborkás szendvics » Sütőtöktorta egyszerűen » Kovászos savanyú káposzta
» Muzsdéj egyszerűen » Juhsajtos uborkasaláta » Püspökkenyér egyszerűen » Grúz diós uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.