| Kovászos uborka, ahogy én csinálom receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Kozepes uborka kapor so 1 nagy hamozott krumpli Elkészítés: Az uborkakat jol megmosom, es bevagdosom.Az 5 literes uveg aljaba teszem a kaprot, utanna a felallitott uborkakat. Kozben felforralom, a vizet, teszek bele 2 pupozott evokanal sot,osszekeverem es forron, az uborkakra ontom.Legvegen a megpucolt es 3,4 fele vagott krumplit rateszem, es kirakom a napra. 2-3 nap mulva lehet fogyasztani. Tanácsok: Szoktam kenyerrel is csinalni, de akkor a sos forro vizbe kell egy kis ecet, hogy ne puhuljanak meg az uborkak. Ez az elkeszites nekem jobban izlik, mert a szetmallott kenyeret nem kell kihalaszni. Ugyanigy keszitem, krumlival nyaron a kaposztat is, nagyon hamar elfogy savanyusagkent is. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Kondorosi Judit Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |