Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos uborka, ahogy én csinálom recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Kozepes uborka
kapor
so
1 nagy hamozott krumpli

Elkészítés:
Az uborkakat jol megmosom, es bevagdosom.Az 5 literes uveg aljaba teszem a kaprot, utanna a felallitott uborkakat. Kozben felforralom, a vizet, teszek bele 2 pupozott evokanal sot,osszekeverem es forron, az uborkakra ontom.Legvegen a megpucolt es 3,4 fele vagott krumplit rateszem, es kirakom a napra. 2-3 nap mulva lehet fogyasztani.

Tanácsok:
Szoktam kenyerrel is csinalni, de akkor a sos forro vizbe kell egy kis ecet, hogy ne puhuljanak meg az uborkak. Ez az elkeszites nekem jobban izlik, mert a szetmallott kenyeret nem kell kihalaszni. Ugyanigy keszitem, krumlival nyaron a kaposztat is, nagyon hamar elfogy savanyusagkent is.

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Kondorosi Judit


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg Uborkakrémleves » Káposztás uborka saláta. » Pacal, ahogy én készítem » Flódni, ahogy mi szeretjük
» Uborka saláta Görög módra » Hókifli, ahogy én csinálom » Tejfölös uborkasaláta » Uborkás szendvics
» Dobálos uborka » Uborkabólé » Perzsa uborkasaláta » Mustáros uborkamártás
» Wrap, ahogy mi szeretjük » Flódni, ahogy mi készítjük » Uborka leves kaprosan » Sajtos uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.