| Kossuth kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin; 20 dkg finomliszt; 5 darab tojás; 10 dkg durvára aprított mandula; 20 dkg porcukor A forma kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin; 1-2 evőkanál finomliszt A tetejére: pár szem mandula A tálaláshoz: porcukor Elkészítés: A puha (szobameleg) margarint nagy tálban habosra keverjük, majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a durvára tört (vágott) mandulát, azután a tojások sárgáját végül a lisztet adjuk hozzá. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egy 25x20 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, a mandulás masszát egyenletesen rásimítjuk. A tetejét fölszeletelt mandulával díszítjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral behintve kínáljuk A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |