| Körtés-márványsajtos saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 személynek: 4-5 nagyobb levél fejes saláta 1 maroknyi madársaláta 1 maroknyi ruccola 1/4 fej nyers cékla 2 db közepes méretű körte 15-20 dkg márványsajt 2-3 evőkanál balzsamecet tört dió (nem darált!) 2 cl körtepálinka pirítós Elkészítés: Megtisztítjuk és lereszeljük a céklát kis lyukú reszelőn, a salátaleveleket megmossuk. A fejes saláta leveleket darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a többi salátát és a céklát. A körtét megmossuk és feldaraboljuk, kis kockákra vágjuk, a salátához adjuk. A márványsajtot kis kockákra (kb. 1, 5 x 1, 5 cm-es) vágjuk, és a salátára halmozzuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel elkevert körtepálinkával, majd a végén tört dióval szórjuk meg. A márványsajtot csak a saláta összekeverése után szabad hozzáadni, és nem szabad kevergetni, mert összeragad a salátalevelekkel, és csomókat alkot. Pirítóssal fogyasztva könnyű vacsora. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |