| Körte – alma dzsem Calvadosszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 650 g körte 600 g alma 150 ml Calvados (almabor párlat) 1 tasak Dr. Oetker Citromsav 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1 Elkészítés: Előkészítés: A körtét és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és finom szeletekre vágjuk. Mind a gyümölcsből, mind a Calvadosból kimérjük a megfelelő mennyiséget. Elkészítés: A gyümölcsöt, a Calvadost és a citromsavat egy főzőedényben jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |