Tutireceptek.hu fejléc

Körte – alma dzsem Calvadosszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


650 g körte
600 g alma
150 ml Calvados (almabor párlat)
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

Elkészítés:
Előkészítés:

A körtét és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és finom szeletekre vágjuk. Mind a gyümölcsből, mind a Calvadosból kimérjük a megfelelő mennyiséget.

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a Calvadost és a citromsavat egy főzőedényben jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almadarabos dzsem » Körtés lepény » Mézes-körtés oldalas » Körte ropogós köntösbe
» Körtés batyu » Körte koch » Sajtgömbök körtemártással » Francia körtés lepény
» Gyömbéres körtés turmix » Körtés babapiskótás » Körtelepény gyorsan » Körtés-karamellás süti
» Körtés kosárka marcipánnal » Mákos körtés süti » Vajas tésztában sült körte » Mandarindzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.