| Köménymagleves buggyantott tojással receptLevesek Hozzávalók: 4 db tojás, 2 kiskanál köménymag, 1,5 liter víz, só,olaj, 1 evőkanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 2 evőkanál citromlé, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 szelet pirított kenyér kis kockára vágva. Elkészítés: A lisztet az olajban - állandó keverés mellett - világosbarnára pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Közben megsózzuk és beleszórjuk a köménymagot is, majd kb 5-6 percig főzzük. Tűzről lehúzzuk és leszűrjük a levet a magokról. Visszatesszük a tűzre és ízesítjuk citromlével, csipetnyi borssal. A tojásokat egészben belebuggyantjuk a forrásban levő levesbe és még főzzül 3-4 percig. Jó, ha a tojások belseje híg marad.Tálalás előt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |