| Kolbászos zöldbableves jó magyarosan receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db eröspaprika sok sárgarépa fehérrépa egy zacsko fagyasztott zöldbab kolbász(minél puhább és vastagabb annál jobb) húsleveskocka,vegeta tejföl liszt Elkészítés: Egy lábast felengedek vízzel, beledobom a hagymat egészben, a kicsit megtört fokhagymát a sárgarépát nagyobb darabokban, a fehérrépát és az eröspaprikát egészben. Húsleveskockát dobok bele, vegetázom, sózóm, borsozom. A kolbaszt nagyobb darabokra vágom megszurkálom hogy kiengedje a zsirját és azt is hozzádobom, majd hagyom föni a levest,addig amig a répa félpuha nem lesz. Akkor belerakom a fagyasztott zöldbabot és hagyom föni. Mikor már majdnem kész, akkor 4-5 evökanál lisztet elkeverek egy doboz tejföllel és kicsit higitom vizzel hogy follyon, adok hozza kicsit a forro leves levéböl hogy átvagye a meleget, a lényeg hogy csomomentes legyen. Utána ezzel berántom a levest és ezután még egy tiz percig hagyom rotyogni. Tálaláskor plusz tejföllel fogyaszthatjuk. Tanácsok: Csak azoknak ajánlott akik igazán szeretnek enni és szeretik a jo magyaros ételeket!!!:))) Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: bocikam Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |