Tutireceptek.hu fejléc

Új-kaledóniai süti recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

• 20 dkg liszt
• 12,5 dkg vaj vagy margarin
• 12,5 dkg cukor
• bármilyen süthető gyümölcs (alma, körte, szilva, banán, ananász, őszibarack, sárgabarack, meggy, birsalma, stb.) - lehet fagyasztott is

Elkészítés:
A lisztet, a vajat és a cukrot az ujjaim közt morzsolgatva összedolgozom, amíg daraszerű apró morzsákra összeáll. A gyümölcsöket összevágom, összekeverem, és egy lapos sütőtálba egyenletesen elterítem, majd kb. ujjnyi vastag rétegben a tetejére szórom a tésztát. Közepes lángon addig kell sütni, míg a teteje aranybarna lesz (kb. 15-20 perc).


A receptet beküldte: rohangya

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pogácsa-hajtogatott- » Sajtos pereckék » Csavart sajtos » Bácskai legényfogó
» Egyszerű sós túrós » Medvehagymás falatkák » Éjszakai hűtős pogácsa » Burgonyafánk másként
» Rumos bundás banán » Húsvéti borkorcsolya » Túrós-tepertős pogácsa » Napraforgó 1
» Kedvenc krumplis pogácsánk » Túrórudi golyócskák » Töpörtyűs pogácsa 3 » Krumplifánk virslivel töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.