| Kolbászos leves savanyúkáposztával receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg savanyúkáposzta 20 dkg füstölt kolbász 1 nagy fej hagyma 2 marhahúsleves kocka 3 evőkanál olaj 1-2 evőkanál liszt pirospaprika 1 teáskanál őrölt kömény 1-2 babérlevél 2 dl tejföl 10 dkg gersli (árpagyöngy) . Elkészítés: Egy nagyobb fazékban világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát, minden fűszert, a karikára vágott kolbászt,a gerslit, a savanyúkáposztát, leveskockát, és felöntjük egy liter vízzel. Amint megfőtt, forrón tálaljuk, és a tányérban tejföllel megöntözzük. Tanácsok: Akkor finom, ha a káposzta kissé ropogós marad. Gyakran készítem, mert viszonylag olcsó és laktató. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |