Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszba töltött keksz őzgerinc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kókuszkrémhez:

5 dl tej
5 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál zselatin

A kakaós tésztához:

40 dkg keksz
1.7 dl víz
15 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin (vagy vaj)
1 ek rum

Elkészítés:
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött csirkemell » Mézes-zabpelyhes keksz » Hússal töltött alma » Csirkehússal töltött alma
» Őzgerinc /nem sütős/ » Finom töltött kifli » Őzgerinc sütés nélkül » Gesztenyés töltött karaj
» Kekszes almás! » Töltött zeller » Foltos kekszes süti » Túró-Rudi őzgerinc
» Töltött zsemle - 2 » Tejfölös keksz » Túróval töltött paradicsom » Kekszes háromszög


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.