| Kókuszba töltött keksz őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kókuszkrémhez: 5 dl tej 5 ek cukor 3 evőkanál finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg kókuszreszelék 2 teáskanál zselatin A kakaós tésztához: 40 dkg keksz 1.7 dl víz 15 dkg porcukor 3 ek cukrozatlan kakaópor 20 dkg margarin (vagy vaj) 1 ek rum Elkészítés: Elsőnek a kókuszos részt készítjük el. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk. Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |