| Kokostar receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 14 dkg finomliszt 2 ek jó minőségű kakaópor 8 dkg vaj 5 dkg porcukor 1 tojás sárgája 1 cs vaníliás cukor csipet só 1 tk sütőpor 2 ek Meggle cukrászhab (habtejszín) 1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj A töltelékhez: 1 tojás fehérje (kb 4 dkg) 10 dkg kókuszreszelék 5 dkg kristálycukor A díszítéshez: 10 dkg étcsoki 2 ek olaj Elkészítés: A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk. A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk. Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |