| Klasszikus tiramisu (eredeti olasztól a recept) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2kg mascarpone sajt 2 csomag babapiskóta 4 tojás 3-4 ek. kristálycukor kávé konyak cukormentes kakaó Elkészítés: A tojássárgájába 3-4 ek. cukrot robotgéppel elkeverek, belekanalazom a mascarponét és továbbdolgozom a robotgéppel. A tojásfehérjébe kevés cukrot teszek, és robotgéppel kemény habbá verem. Fakanállal lágyan belekeverem a fehérjét a mascarponés tojásos krémbe. Kb. 2 bögrényi kávét csinálok, bele 1-2 kupaknyi konyakot öntök. A babapiskótát belemártogatom a konyakos kávéba mindkét oldalán, gyorsan kikapom, nehogy megszottyanjon. Nagy tálba sűrűn lerakosgatom az áztatott babapiskótát, rá egy sor krémet teszek, újra babapiskóta, újra krémezek, amíg el nem fogy. Krémmel fedem be a tetejét. Átszitált cukormentes kakaóport szórók a tetejére. Legalább 24 órára hűtőbe teszem. Garantáltan mindenkinek ízleni fog! Tanácsok: Érdemes a tálalás előtt 1-1,5 nappal elkészíteni, különben kissé folyós lesz a nagy napon. Persze úgy is finom, csak kevésbé esztétikus. A receptet beküldte: frekvencica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |