| Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 10 dkg olvasztott vaj 10 dkg cukor 4 db tojás 7 dkg finomliszt 2 ek cukrozatlan kakaópor 0,5 csomag sütőpor A krémhez 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) 400 g tejföl (piros dobozos) 1 habfixáló 3 ek porcukor 1 kisebb citom leve 4 db kivi A tetejére 1 csomag tortazselé (színtelen) 2,5 dl víz 1 ek cukor pár csepp citromlé Elkészítés: Elkészítése: A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk. A krém elkészítése: A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk. A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet. Díszítés: A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk. A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk. Hűtőbe tesszük egy órára, majd szeleteljük. Tipp: Nagyon kellemes, üde íze van. Más gyümölccsel is készíthető. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |