| KInder bueno update 2 receptHozzávalók: A tésztához: 6 tojás fehérje 5 csapott kanál porédesítő 2 kanál Norbi sütiliszt, (vagy tk liszt) 2 kanál zabkorpa 1/2 cs. sütőpor 15 dkg darált dió 1 kanál olívaolaj A tetejére Norbis nutella A krémhez: 1/2 l sovány tej, 6 tojás sárgája, 20 dkg porédesítő, 1/3 üveg vanília aroma 4 kanál tk liszt 20 dkg delma light margarin 5 dkg diabetikus, vagy Norbis csokoládé 1 cs. Norbi upd natúr édes sütemény 3 dl cukormentes tejszín édesítővel Elkészítés: A tésztához valókat vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük, tetejét még langyosan nutellával megkenjük. A krémhez a tejben megfőzzük a tojások sárgáját, az édesítőt, a vaníliát, és a lisztet. Ha kihűlt, belekeverjük a rámát, majd elfelezzük, és a felébe belekeverjük az olvasztott csokit. A kihűlt tésztára rákenjük a sárga krémet, majd rátesszük a tejbe mártott kekszet is. (Ha drágának találjuk, szerintem egy nagyon vékony Norbi módra sütött piskótával helyettesíthető.) Erre jön a csokis krém, majd a tetejére 3 dl édesítővel felvert tejszínhab. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |