| Zabkoch update 1 receptHozzávalók: 250 g zabpehely 1 l tej 1 csomag vaníliás pudingpor 2 tojás édesítőszer kevés vaj vagy margarin cukormentes lekvár, szörp Elkészítés: A zabpehelyből és a tejből sűrű zabkását főzünk, mikor már rotyog és sűrűsödött, belekeverjük a kevés tejjel és ízlés szerinti édesítőszerrel csomómentesre kevert pudingport, kb még egy percig kevergetjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tojás sárgákat hozzáadjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is óvatosan hozzá keverjük. Kivajazott, vagy margarinozott tepsibe vagy jénaiba tesszük, kb 180 C fokon 30-40 percig sütjük. Hígított lekvárral, esetleg cukormentes pudinggal tálaljuk. Tanácsok: másfajta pudingporral is finom lehet, illetve gyümölcsök is mehetnek bele. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Newsy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |