Tutireceptek.hu fejléc

Kifordított rántott hús gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
2 bögre zsemlemorzsa
2 bögre finomliszt
5 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 ek ketchup
6 ek mustár
6 dl víz
2 kávéskanál ételízesítő
3 közepes db vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba

Elkészítés:
A húst vékony szeletekre szeljük, ha szükséges, klopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
Előmelegítjük az olajat a sütéshez. Majd a szokottól eltérően, először morzsába, tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a húst, és rögtön az olajba tesszük. Hirtelen sütjük ki, annyira, hogy mindkét fele aranybarna legyen. (Nem baj, ha nem sül át.)
A hirtelen átsütött szeleteket tepsibe tesszük egymás mellé, majd ha szükséges, egymásra két sorban.
Szeletekre vágjuk a nyers vöröshagymát, illetve a gombát, és ezt is ráhalmozzuk (lehet konzerv gomba is).
A vizet a mustárral, ketchuppal és az ételízesítővel elkeverjük, majd a tepsiben lévő húsokra öntjük. Egy alufóliával lefedjük, és kis hőfokon legalább 40 percig sütjük. Majd nagy hőfokon fólia nélkül pirítjuk. Fontos, hogy teljesen elpárolódjon róla a víz.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis rántotta » Mikrós rántotta » Habkönnyű rántotta » Rántott csuka
» Rántott csirkeszív » Rántott bárány » Rántott brokkoli » Mandulás rántott cukkini
» Barátfüle gombával töltve » Baconos rántott camembert » Laktató tojás rántotta » Sajtos csirkemell gombával
» Hagymás rántott csirkecomb » Rántott ananász » Rántott túró » Rántott pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.