| Kifordított rántott hús gombával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé 2 bögre zsemlemorzsa 2 bögre finomliszt 5 db tojás só ízlés szerint bors ízlés szerint 6 ek ketchup 6 ek mustár 6 dl víz 2 kávéskanál ételízesítő 3 közepes db vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba Elkészítés: A húst vékony szeletekre szeljük, ha szükséges, klopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Előmelegítjük az olajat a sütéshez. Majd a szokottól eltérően, először morzsába, tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a húst, és rögtön az olajba tesszük. Hirtelen sütjük ki, annyira, hogy mindkét fele aranybarna legyen. (Nem baj, ha nem sül át.) A hirtelen átsütött szeleteket tepsibe tesszük egymás mellé, majd ha szükséges, egymásra két sorban. Szeletekre vágjuk a nyers vöröshagymát, illetve a gombát, és ezt is ráhalmozzuk (lehet konzerv gomba is). A vizet a mustárral, ketchuppal és az ételízesítővel elkeverjük, majd a tepsiben lévő húsokra öntjük. Egy alufóliával lefedjük, és kis hőfokon legalább 40 percig sütjük. Majd nagy hőfokon fólia nélkül pirítjuk. Fontos, hogy teljesen elpárolódjon róla a víz. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |