| Kifli - margarinos, sajtos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 kávéskanál só 1 tojás 220 ml tej 150 g főtt, összetört krumpli margarin a kenéshez reszelt sajt a szóráshoz Elkészítés: Az hozzávalókat összegyúrni, és fél órát pihentetni. A kelt tésztát kétfele osztani, egyesével kerek lappá nyújtani, és 12 cikkre vágni, megkenni olvasztott margarinnal, és a szélesebb felétől felsodorni. Így 24 db kifli lesz.A tepsin letakarva még 30 percet pihentetni, sütés előtt tojással kenjük meg és szórjuk meg reszelt sajttal. ( A sajt helyett, aki jobban szereti sós, köménymagos változatban is elkészíthet.) Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük. Tanácsok: A kiflikbe tekerhetünk virlit,és így megsütve nagyon finom. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: skandi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |