| Kezdők pizzatésztája Edicske módra receptPizzák Hozzávalók: 40 dkg liszt 3 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 2 evőkanál olaj 2,5 dl langyos víz Elkészítés: 1. Gyúrjunk a lisztből, a langyos vízben megáztatott élesztőből (nem muszáj felfuttatni)sóból, cukorból és olajból tésztát. Kelesszük meleg helyen 1 órát. 2. Gyúrjuk át a tésztát majd formázzunk belőle 1 cipót vagy 4 kisebbet. A cipók tetejét vágjuk be kereszt alakban, majd újra hagyjuk fél órát állni (langyos helyen). 3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Gyúrjuk át újra a cipókat és sodorjuk ki. Vajazzuk ki a formát vagy tepsit és fektessük bele a tésztát. A szélét nyomkodjuk meg hogy peremet képezzen. 4. Ízlés szerint rakjuk meg rávalókkal, majd süssük kb. 20 percig. Ha a széle jól megpirult, kész. Tanácsok: A kalóriatartalom egy adagra vonatkozik feltét nélkül! Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 450 kcal A receptet beküldte: edicske Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |