| Grazi kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg margarin 25 dkg porcukor 25 dkg liszt 1 citrom megreszelt héja 3 tojás 1,5 dl tej kakaópor ízlés szerint 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, sütőpor vagy szalakáli csipet só margarin és liszt a forma kikenéséhez Én a rétesliszt és cukor helyett, többnyire édesítőt és teljes kiőrlésű lisztet használok, mert úgy is nagyon finom! Elkészítés: A margarint, a porcukorral, a citrom héjával és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, amelyben a szódabikarbónát vagy sütőport vagy szalakálit elkevertük. Szép sűrű masszát kapunk, amelybe 1,5 dl tejet szintén elkeverünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval, és a habot a tésztába lágy mozdulatokkal beleforgatjuk. Ezt követően margarinnal és liszttel kikenünk egy kuglóf formát, amelybe a tészta nagyobb részét beletöltjük. A kisebb részbe keverjünk el néhány kanál kakaót (ízléstől függően lehet holland kakaó vagy cukrozott kakaó), és ezt szintén töltsük a formába. Villával vagy kanállal enyhén forgassuk össze a kétszínű tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon legalább 30 percig sütjük aranybarnára. Tűpróbát mindenképpen végezzünk. Kalóriatartalom: kb. 160 kcal / szelet Tanácsok: A kuglóf tésztája teljes kiőrlésű lisztből, édesítőszerrel is remekül elkészíthető, én általában így csinálom. A tésztába lehet tenni még mazsolát, kókuszreszeléket, csokoládédarabokat, mindenkinek ízlése szerint. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Darien Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |