| Müzlikorong receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg ropogós csokoládés müzli (lehet másfajta is), 8 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg méz, 1 kisebb citrom reszelt héja, 1 tojás, 5 dkg finomliszt, vagy Graham-liszt, a díszítéshez: 8 dkg tej- vagy étcsokoládé. Elkészítés: 1. A müzlit turmixgépbe szórjuk, finomra turmixoljuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a mézzel, a citromhéjjal, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. 2. Nedves kézzel jó diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 175 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. 3. Amikor kihűlt, díszítésképpen olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére. A receptet beküldte: anyy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |