| Diós korong receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 21 dkg liszt 14 dkg margarin 7 dkg porcukor 1 tojás sárgája ha szükséges kis tejföl krém: 1 egész tojás + a másik fehérje 15 dkg porcukor 12 dkg darált dió 1 citrom reszelt héja magvalt meggy Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tejfölt csak akkor adunk hozzá, ha nem akar összeállni. Késfok vastagságúra nyújtjuk és nagy pogácsaformával kiszaggatjuk. Tálban habosra keverjük a tojást, a maradék fehérjét és a porcukrot, hozzáadjuk a diót és a citromhéjat. A korongok közepére mokkáskanállal halmocskákat teszünk, erre pedig fél meggyet nyomunk. Nem túl meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés után azonnal porcukorral megszórjuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: 'szti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |