| Cukros korong receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás fehérje 20 dkg porcukor 5 dkg darált dió vagy mandula 1 csipet fahéj 1 evőkanál méz 1 csipet só 25 dkg finomliszt 0,5 dl langyos tej 1 evőkanál kristálycukor Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, fahéjat, mézet, sót és átszitált lisztet. Keverőgéppel vagy fakanállal simára dolgozzuk, lisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk és vajjal kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütjük. Amint a sütőből kivettük, azon forrón kenőecsettel megkenjük a tej és a kristálycukor keverékével. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |