| Kelkáposztapüré-leves paradicsomban főtt tengeri hallal tálalva receptLevesek Hozzávalók: 1 doboz paradicsompüré, 20 dkg tengerihal-filé, szódabikarbóna, szerecsendió, fehér bors, só, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl tejszín, 1 kelkáposzta, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma. Elkészítés: Egy evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a karikákra szeletelt fokhagymát, és beletesszük a kockákra vágott halat. Felforraljuk, és mindössze pár perc alatt megpároljuk. A hal nagyon gyorsan elkészül, vigyázzunk, hogy ne főzzük szét! A kelkáposztát félbevágjuk, nagyobb darabokra szeleteljük – a leeső nagy, méregzöld leveleket is felhasználjuk. Bő, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy megőrizze a szép színét, azután leszűrjük. A maradék olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, beledobjuk a kelkáposztát. Megsózzuk, fehér borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felengedjük 2 dl tejszínnel meg 5 dl vízzel, és a káposztát puhára főzzük. Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük. Rántást vagy habarást ez a leves nem igényel, a sűrűségét maga a káposzta adja. A paradicsomos halfalatok kíséretében tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |