| Kekszes őzgerinc vagy Őzgerinces ostya receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg keserű kakaópor 25 dkg porcukor 2 dl víz 50 dkg háztartási keksz 0,3-0,5 dl rum 25 dkg margarin Elkészítés: A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpack-ot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval, vagy mandulával is ízesíthetjük, a keksz helyett használhatunk ostyalapokat is. Tanácsok: Egy nagyon finom és igazán gyorsan elkészíthető csokis sütemény, ami ráadásul sokáig eláll a hűtőben! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kingicsek Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |