| Kávés szelet kókusz krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók.(16 szelethez) Tésztához. 6 tojás, 24 dkg kristálycukor, 6 evőkanál erős feketekávé, 18 dkg finomliszt, 1 evőkanál őrölt feketekávé, késhegynyi szódabikarbóna Forma kikenéséhez: vaj, finomliszt. Krémhez: 1, 5 csomag (6 dkg) főzni való vaníliaízű pudingpor, 7 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 10 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarin, 15-20 dkg porcukor Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A kávét kanalanként hozzáadjuk. A lisztet az őrölt kávéval és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Egy 24 centis kivajazott, belisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 35 percig sütjük. A krémhez a pudingport 1, 5 deci tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, közben fölforralt tejhez öntjük. Pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd habverővel krémmé keverjük. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és a krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |