| Kávés – marcipános keksz szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg darált keksz 15 dkg cukor 150 ml presszókávé 1 tk vaníliakivonat 50 ml tej - lehet több is kell 25 dkg vaj 50 dkg marcipán pár csepp piros ételszínező Elkészítés: A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk. A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet ) A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 - as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk. A marcipán massza 3 / 4 - ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával. A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Kávészem alakú csokoládéval díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |