Tutireceptek.hu fejléc

Kávés – marcipános keksz szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
15 dkg cukor
150 ml presszókávé
1 tk vaníliakivonat
50 ml tej - lehet több is kell
25 dkg vaj
50 dkg marcipán
pár csepp piros ételszínező

Elkészítés:
A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk.

A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 - as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk.

A marcipán massza 3 / 4 - ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.

A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingkrémes sportszelet » Kétszínű keksz ( omlos ) » Kakaós szelet II. » Mazsolás-zabpelyhes keksz
» Zöldborsós karajszeletek » Mogyorós-zabpelyhes keksz » Kétszínű kekszek » Csokoládés szelet
» Bociszelet » Zebra keksz » Citromos szelet 3 » Pudingos-lekváros szelet
» Dinnye szelet » Sajtos-magvas keksz » Anyós szelet » Eredeti bécsi szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.