| Katóka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, tejföl, kevés cukros tej, 2-3 evőkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj. Elkészítés: A zsírt a tojások sárgájával, 15 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport, és tejföllel olyan keménységűre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk. 3 lapot sütünk belőle. 1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot. Közben egy másik tálban a vajat kikeverjük 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a két megmaradt lap közé. Máz: 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a tetejét. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |