| Katica gyümölcsös máglyarakása receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 szikkadt kifli 4 tojás 5 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 l tej 5 dkg vaj 10 dkg durvára vágott dió 2-3 őszibarack (vagy nektarin) 2 alma csipetnyi őrölt fahéj 2-3 evőkanál baracklekvár Elkészítés: A kiflit karikára vágjuk és egy mély tálba rakjuk. A négy tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük és a kiflire öntjük. 1 órát állni hagyjuk. Ezután a vajjal, a dióval elkeverjük, és egyharmadát egy kivajazott, mély tűzálló tálba terítjük. Megtisztított, kis kockákra vágott őszibarackkal sűrűn kirakjuk, majd rásimítjuk a kifli második harmadát.Erre tisztított almát reszelünk, csipetnyi őrölt fahéjjal megszórjuk és a maradék kiflivel betakarjuk.Forró sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 evőkanálnyi baracklekvárral, majd a máglyarakásra simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és a lángot takarékra állítva addig sütjük, míg a teteje halványrózsaszínű nem lesz. Tanácsok: Külön tálkában fahéjas porcukrot adunk mellé, hogy mindenki maga szórja meg a saját adagját. Próbáltam más gyümölcsökkel is, mindegyik jó volt, de a legjobban a csak szilvás és a csak sárgabarackos volt. Persze a barackos almás után. A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |