| Mirinda - szelet receptHozzávalók: Tésztához: 6 tojás 8 evőkanál zabpehely darálva 2 ek. natúr kakaópor 2 ek. folyékony édesítő 2 ek. 12%-os tejföl 1 mokkáskanál szódabikarbóna 5 evőkanál víz 0,5 dl olívaolaj Túrókrémhez: 2 cs. zsírszegény túró (kb. 50 dkg) 2 dl tejföl Fruktóz ízlés szerint zselatin reszelt citromhéj Zseléhez: 7 dl diabetikus szénsavas narancslé 2 cs. vaníliás Oetker pudingpor 1 ek. folyékony édesítő (nem feltétlen kell) Elkészítés: Tészta: A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a vízzel, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a zabpelyhet a szódabikarbónával, majd a kakaóport. Végül hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot. Jól kivajazott, közepes méretű tepsiben sütjük, és azonnal a sütőbe dugjuk, különben a zabpehely teljesen lesüllyed a tészta aljára! Kb. 20 percig sütjük 170 fokon, és a középső sín helyett eggyel magasabban. Sütőajtót nem szabad nyitogatni. Túrókrém: A túrót el kell keverni a fruktózzal és a tejföllel, majd hozzá kell adni a reszelt citromhéjat. A zselatint a leírás szerint el kell készíteni, majd ezt is hozzákeverni a túrós masszához. Hűtőben egy kicsit dermeszteni kell. Zselé: A narancsléből kimérünk 6 dl-t, és feltesszük forralni. 1 dl-ben pedig elkeverjük a 2 cs. pudingport. Ha valaki édesen szereti, hozzákeverhet még édesítőt. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingos masszát, és 1-2 percig forraljuk. Langyosra hűtjük. A kihűlt tésztalapra rákenjük a túrókrémet, majd a langyos zselét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé és a krém. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |