| Kaszinótojás franciasalátával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Kaszinótojás hozzávalói: 10 tojás mustár margarin majonéz tejföl petrezselyem só bors Franciasaláta hozzávalói: 1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség 1 kis doboz konzerv kukorica 1 fej lilahagyma csíkokra vágva tartármártás só bors ételízesítő Díszítésnek: 1 fejes saláta / jégsaláta tojás paradicsom kígyóuborka majonéz Elkészítés: Kaszinótojás elkészítése: 1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba. Franciasaláta elkészítése: 1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint. 2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást. 4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat. 5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk. 6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.) A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |