Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolleves – másképpen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 30 dkg karfiol (tisztán mérve),
8 dl húslé (vagy 2 tyúkhúsleveskocka),
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl kefir,
1 tojás, csipetnyi cukor,
csipetnyi őrölt borókabogyó,
kevés só

Elkészítés:
A megtisztított, leveleitől megfosztott karfiolt kis rózsáira szedem, és meleg vízbe rakom, hogy az esetleg benne rejtőzködő apró bogarakat kimossam belőle. 10 perc múlva leszűröm, folyó vízben átmosom és lecsöpögtetem. A csontlébe (vagy a húsleveskockákból készített levesbe) rakom. Sóval és őrölt borókabogyóval ízesítem. Felforralom és majdnem puhára főzöm.

A tojást habosra keverem, majd összekeverem a kefirrel. A forrásban lévő levesbe öntöm, közben folyamatosan kevergetem, amíg ismét fel nem forr. Legalább 5 percig forralom, végül rászórom a nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet. 10 percig hagyom állni tálalás előtt.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répatorta másképpen » Gombás csirke másképpen » Almás diós másképpen » Kavart almás másképpen
» Pita másképpen » Olasz szendvics másképpen » Zsíroskenyér másképpen » Krémes szelet másképpen
» Sárgarépakrém másképpen » Bailles másképpen » Cigány lecsó másképpen » Töltöttkáposzta másképpen
» Töltött karaj, másképpen » Zöldséges karfiolleves » Sült lazac másképpen » Gnocci másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.