| Karfiolleves – másképpen receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: kb. 30 dkg karfiol (tisztán mérve), 8 dl húslé (vagy 2 tyúkhúsleveskocka), 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl kefir, 1 tojás, csipetnyi cukor, csipetnyi őrölt borókabogyó, kevés só Elkészítés: A megtisztított, leveleitől megfosztott karfiolt kis rózsáira szedem, és meleg vízbe rakom, hogy az esetleg benne rejtőzködő apró bogarakat kimossam belőle. 10 perc múlva leszűröm, folyó vízben átmosom és lecsöpögtetem. A csontlébe (vagy a húsleveskockákból készített levesbe) rakom. Sóval és őrölt borókabogyóval ízesítem. Felforralom és majdnem puhára főzöm. A tojást habosra keverem, majd összekeverem a kefirrel. A forrásban lévő levesbe öntöm, közben folyamatosan kevergetem, amíg ismét fel nem forr. Legalább 5 percig forralom, végül rászórom a nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet. 10 percig hagyom állni tálalás előtt. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |