Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolbundában sült csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes db karfiol
80 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fokhagymapor
0.5 dl víz
2 dl főzőtejszín
2 ek tejföl
1 db tojás
3 közepes db újhagyma
10 dkg füstölt sajt
2 ek napraforgómag

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét), és leszűrjük.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva sütjük.
A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.
A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb. 20 percig.
A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal, és további 10 percig még sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell zabtésztában » Illatos omlós csirkemell » Ananászos csirkemellfilé » Rókagombás csirkemell
» Szumátrai csirkemell » Csirkemell sajttal » Diós csirkemell egyszerűen » Almába töltött csirkemell
» Csirkemell tésztában » Almás-tejszínes csirkemell » Hamis vadas csirkemell » Chilis-szójás csirkemell
» Mézes-csípős csirkemell » Mogyorószószos csirkemell » Rakott csirkemell » Banános csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.