| Karalábés krumplifőzelék rántott hagymakarikákkal receptLevesek Hozzávalók: A krumplifőzelékhez: 2 közepes db burgonya 1 közepes db karalábé 1 közepes db vöröshagyma 1 dl napraforgó olaj 2 púpozott ek finomliszt 1.5 dl tej só ízlés szerint bors ízlés szerint bio ételízesítő ízlés szerint 1 csokor petrezselyem 2 csipet őrölt köménymag 2 db babérlevél 6 dl víz A hagymakarikákhoz: 2 közepes db vöröshagyma 10 dkg finomliszt 2 db tojás 1 dl tej 10 dkg zsemlemorzsa 3 dl napraforgó olaj só ízlés szerint Elkészítés: Főzelék elkészítése: Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Míg pirul a hagyma, egész kis darabokra felkockázzuk a karalábét, majd a krumplit. Először a karalábét öntjük a hagymához, pár percig kevergetve pirítjuk, majd a krumplit is hozzátesszük, és azzal is 2-3 percig kevergetjük. Felöntjük vízzel úgy, hogy kb. két ujjnyira ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele ételízesítőt, őrölt köményt és babérlevelet, majd hagyjuk főni kb. 30 percig, míg megpuhulnak a zöldségek. Míg fő, egy másik lábasban elkészítjük a tejes rántást. Olajon megpirítjuk a lisztet, majd hideg tejjel csomómentesre keverjük, félretesszük. Ha megpuhultak a zöldségek, néhány kanállal a léből átmerünk a rántáshoz, kikeverjük csomómentesre, majd ezt lassan, folyamatos kevergetés mellett visszacsorgatjuk a zöldségekhez. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Ha felfőtt, megkeverjük, és kész is van. Rántott hagymakarikák elkészítése: A vöröshagymákat megpucoljuk, és vastagabb karikákra szeleteljük. Szétszedjük a karikákat kisebbekre (vagyis kinyomkodjuk a közepüket), és sózzuk. Előkészítjük a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, a tojásban elkeverünk egy dl tejet is, ezután a szokásos módon bepanírozzuk a hagymakarikákat, majd olajban kisütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |