Tutireceptek.hu fejléc

Rántott tojás - 1. recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
tojás
zsemlemorzsa

őrölt feketebors
zsiradék

Elkészítés:
Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást, majd az egészet jól lefedjük egy újabb réteg morzsával és 20 percig pihentetni hagyjuk.

A 20 perc elteltével a tojások felszívtak egy adag zsemlemorzsát, egy lapos fakanállal, vagy kiszedőkanállal a tojások alá nyúlva, azokat közvetlenül a zsírba tesszük. Ízlés szerinti keménységre sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy a tojások másik oldala is megpiruljon.

Tetszőleges körettel kínálható.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás (garnélával) » Tojás mártás » Rántott diós csirkemell » Tojásfasírt*
» Mandulatej tojáslikőrrel » Rántott sajt » Rántott csirkecombfilé » Pikáns tojásos sajtkrém
» Tejfölös tojáspörkölt » Juhtúros rántott hús » Rántott békacombok » Rántott hagyma
» Tojásos nyúl » Rántott burgonya gombóc » Sajtkrémmel töltött tojás » Tojáslevélkék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.