| Karácsonyi tonhalas rakottas receptHozzávalók: 1 narancs lereszelt héja - 2 doboz tonhalkonzerv - 10 közepes burgonya - 1 nagyobb fej vöröshagyma - 15 dkg sajt - 1 pohár tejföl - só - olaj Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, vajjal vagy olajjal kikent magas falú tepsibe vagy hőálló tálba karikázzuk a felét. Megsózzuk, majd rákanalazzuk a tonhalat a levével együtt (a legjobb az aprított, ha darabos, össze kell törni!). Megszórjuk a reszelt narancshéjjal, és vékonyra szelt hagymakarikákkal megrakjuk. Erre karikázzuk a maradék főtt burgonyát. A tetejét is megsózzuk, megkenjük a tejföllel, és meghintjük a maradék narancshéjjal. Végül sajtot reszelünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |