| Karácsonyi tengerész koktél: grog receptItalok, koktélok Hozzávalók: 4 személyre: 1 dl rum 6 dl víz 1 teafilter 2 evőkanál méz 1 rúd fahéj 1 citrom esetleg 1 narancs Elkészítés: A vizet fel kell forralni a fahéjrúddal, majd le lehet venni a tűzről. Fél percre bele kell tenni a teafiltert, éppen annyi időre, hogy a teafű beszínezze a vizet, de jellegzetes, karakteres aromát ne kapjon. A megmosott citrom héját zöldséghámozóval le kell vágni és beletenni a teába, majd mehet bele a fél citrom leve (és az 1 narancs leve), a méz és a rum. Az egészet jól össze kell keverni, leszűrni, és még forrón, azonnal lehet fogyasztani. (Ha kihűl, akkor érdemes megmelegíteni, de forralni felesleges.) Fahéj mellett szegfűszeget, szegfűborsot és szerecsendiót, sőt egy kevés gyömbért is lehet tenni a vízbe, hogy a grognak még karácsonyibb hangulata legyen. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |