Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi linzer lekvárral töltve recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 db tojássárgája
kevés rum v. rumaroma
1 citrom héja és pár csepp leve
1/2 cs. sütőpor
1-2 ek. tejföl
1 kis üveg élénkpiros színű lekvár, amiben nincs se mag és gyümölcshúsdarabka (én eperzselét szoktam venni)
tetejére porcukor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül belegyúrjuk a tojássárgákat, a citromlevet és a rumot.

Ha nem állna teljesen össze, akkor egy kevés tejfölt adhatunk hozzá. Gyorsan kell dolgozni vele, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj.

Amikor szépen összegyúrtuk a tésztát, akkor 1 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán ceruzavastagságúra nyújtjuk. A kiszúró formával annyi lyukas közepű linzert szúrunk ki, amennyi simát.

Előmelegített sütőbe, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb. 170 fokra, és szép világosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon a linzer, mert akkor nagyon száraz lesz.

Amikor kihűlt, a sima linzerekre egy kiskanál lekvárt teszünk és a lukastetejű párjával összeragasztjuk, aki szereti, megszórhatja a tetejét porcukorral.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda töltve. » Mákos linzer » Baconba sült fasirt töltve » Karácsonyi almapuncs
» Rácsos linzer » Linzerke » Karácsonyi csillagpuncs » Hájas lekvárral
» Kókuszos linzerkocka » Csirkemell töltve » Drezdai karácsonyi kalács » Karácsonyi citromos szív
» Karácsonyi puncs II. » Karácsonyi pulykamell » Linzerből 4 félét » Cukkinitocsni-töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.