| Karácsonyi linzer lekvárral töltve receptHozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 12 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 2 db tojássárgája kevés rum v. rumaroma 1 citrom héja és pár csepp leve 1/2 cs. sütőpor 1-2 ek. tejföl 1 kis üveg élénkpiros színű lekvár, amiben nincs se mag és gyümölcshúsdarabka (én eperzselét szoktam venni) tetejére porcukor Elkészítés: A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül belegyúrjuk a tojássárgákat, a citromlevet és a rumot. Ha nem állna teljesen össze, akkor egy kevés tejfölt adhatunk hozzá. Gyorsan kell dolgozni vele, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. Amikor szépen összegyúrtuk a tésztát, akkor 1 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán ceruzavastagságúra nyújtjuk. A kiszúró formával annyi lyukas közepű linzert szúrunk ki, amennyi simát. Előmelegített sütőbe, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb. 170 fokra, és szép világosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon a linzer, mert akkor nagyon száraz lesz. Amikor kihűlt, a sima linzerekre egy kiskanál lekvárt teszünk és a lukastetejű párjával összeragasztjuk, aki szereti, megszórhatja a tetejét porcukorral. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |