| Karácsonyi göngyölt pulykamell receptHozzávalók: 4 nagyobb szelet pulykamellfilé 30 dkg trappista sajt 1 db piros kaliforniai paprika 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/ 10 dkg szárított paradicsom 1 fej lilahagyma 15 dkg füstölt sonka 8-10 szelet bacon só őrölt fehérbors szárnyas fűszerkeverék Elkészítés: A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A trappista sajtot lereszeljük, a lilahagymát, a füstölt sonkát, a jalapeno paprikát, a piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, a hagymával, a paprikákkal és a paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, felgöngyöljük, minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A göngyölegeket szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kibontjuk a csomagok tetejét, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |