Tutireceptek.hu fejléc

Kapros juhtúrós sztrapacska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 k burgonya, 15 házi füstölt szalonna, 40-45 dkg liszt szükség szerint, 1 evőkanál só, 2 db tojás, 30 dkg juhtúró is. A tálaláshoz: tejföl, apróra vágott lila hagyma

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a bő, lobogón forró sós vízbe galuskákat szaggatunk és főzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van kész. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés forró disznózsíron ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve, zöld kaporral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom pörköltökhöz köretnek, de a szarvas és a vaddisznó pörköltökhöz az igazi!

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborka leves kaprosan » Kapros cukkinifőzelék » Juhtúrós rudacska » Juhtúrós újkrumpli
» Kapros cukkiniropogós » Sztrapacska » Kapros zaftos süllő » Kapros- juhtúrós nokedli
» Kapros túróslepény » Kapros cukkinfőzelék » Káposztás sztrapacska » Juhtúrós csirkesaláta
» Fokhagymás, kapros uborka » Kapros-túrós palacsinta » Juhtúrós gnocci tálka » Kapros túrókrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.