| Kapros juhtúrós sztrapacska receptTésztafélék Hozzávalók: 1 k burgonya, 15 házi füstölt szalonna, 40-45 dkg liszt szükség szerint, 1 evőkanál só, 2 db tojás, 30 dkg juhtúró is. A tálaláshoz: tejföl, apróra vágott lila hagyma Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a bő, lobogón forró sós vízbe galuskákat szaggatunk és főzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van kész. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés forró disznózsíron ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve, zöld kaporral meghintve tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom pörköltökhöz köretnek, de a szarvas és a vaddisznó pörköltökhöz az igazi! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |