| Kapros húsleves sajtgaluskával receptLevesek Hozzávalók: A leveshez:1 leveskocka, 15dkg vaj, 2dl tej, 1 evőkanál liszt, kapor A galuskához: 1 tojás, liszt, 5dkg sajt, só, bors, kapor Elkészítés: A vajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a tejjel és 5dl vízzel. Belerakjuk a leveskockát és 10 percig forraljuk. Elkészítjük a galuskát: a tojást felverjük,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot és annyi lisztet, amennyit felvesz. Beleszaggatjuk a levesbe. Ha feljönnek a galuskák a leves tetejére, akkor megszórjuk kaporral és összeforraljuk. Tanácsok: A rántáshoz én vaj helyett olajat használtam, az kevésbé csomósodik össze. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Veronika27 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |