| Káposztás paszuly Imre gusztusa szerint v1.0 receptEgytálételek Hozzávalók: 1/4 kg fehér szárazbab 1/2 kg gyalult savanyú káposzta 1 db méretes füstölt hátsó csülök 1 szál füstölt gyulai kolbász 1 babérlevél zsír, őrölt pirospaprika, liszt a rántáshoz tejföl, szikkadt kenyér a tálaláshoz ------------------------------------------------ Elkészítés: Az előző nap a szárazbabot beáztatom, a csülköt egy megfelelő méretű fazékban a babérlevél és a gyulai kolbász társaságában gyenge lángon, lefödve elkezdem főni. Vigyázz, egyetlen pillanatig nem forrhat, csak gyöngyözhet a víz! Ha megpuhult (ennek kell legalább 3 óra), a csülköt kicsumázom, a csont helyére a főtt kolbászt teszem. Szorosan kötözöm, majd visszateszem a főzőlébe, hadd hűljön ki ott. Ha kihűlt, kiveszem a léből, leitatom, és megszabadítom a kanóctól. Mehet a hűtőbe! Másnap az áztatott szárazbabot egy legalább 2-3 literes fazékba szórom, hozzáaprítom a kifacsart káposztát. A csülök főzőlevével feltöltöm (ha túl sós a lé, vízzel hígítom), majd elkezdem főzni. Figyelni kell, de tapasztalatom szerint bő fél óra alatt megpuhul a bab. A lisztből, zsírból, pirospaprikából rántást készítek, és berántom a levest. Pár percig forralom, és kész is. Tálaláskor a tányérba darabolok a csülökből -nem sajnálom-, rámerem a forró levest, külön tejfölt és szikkadt kenyeret adok hozzá. ------------------------------------------------ Tanácsok: Jó étvágyat kívánok hozzá! Minden észrevételt és esetleges kiegészítést köszönettel fogadok. Elkészítési idő: 300 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: nem kevés gramm Zsírtartalom: sok gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |